Najčešća pitanja


Šta je to TOP IPTV?

TOP IPTV je najkvalitetnija TV usluga koja vam omogućava gledanje velikog broja domaćih i stranih kanala bilo gdje u svijetu.

Šta je potrebno za gledanje TOP IPTV kanala?

Potreban vam je bilo koji uređaj koji podržava IPTV uslugu i stabilan internet minimalne brzine 5-6mbps sa pingom do maksimalno 50ms. Brzinu interneta i ping možete testirati na web sajtu www.speedtest.net. Test uradite na uređaju na kojem želite gledati IPTV listu.

Koji uređaji podržavaju IPTV uslugu?
  • PC/Laptop
  • Smartphone (pametni telefoni)
  • Tablet
  • Smart TV (Samsung, LG, Philips, Sony)
  • Android box
  • Kodi
  • MAG 250/254/256
  • Enigma2 Box
  • Dreambox

Da li mogu dobiti besplatan test?
Svi potencijalni klijenti imaju pravo na besplatan test u trajanju od 24h da testiraju našu uslugu.

Da li mogu gledati kanale na više uređaja?

Možete gledati kanale na više različitih uređaja, ali ne istovremeno. Za istovremeno gledanje kanala na više uređaja potrebno je doplatiti za dodatnu konekciju na koju imate popust.

Na koje načine se može izvršiti uplata novca za ratu TOP IPTV paketa?

Uplatu možete izvršiti putem online servisa PayPal, Skrill ili putem usluge Western Union.

Da li je potrebno sklapanje ugovora za korištenje TOP IPTV usluge?

Da biste koristili naše usluge nije potrebno potpisivanje ugovora, što znači da možete odustati od usluge kada god poželite.

Šta uraditi kada kanali štekaju?

Buffering ili štekanje kanala:

Najčešći uzroci su:
- nestabilan internet
- nedovoljna brzina
- opterećenost interneta.

Načini na koji se otklanja buffering su sljedeći:
- gašenje iz struje modema (Routera) i uređaja na kojem se gleda IPTV na 10 minuta (čišćenje Cache memorije)
- isključivanje ostalih uređaja koji su spojeni na internet kako bi se rasteretila linija, posebno ukoliko su upaljeni torrent programi koji najčešće dovode do zagušenja uploada.
-vraćanje uređaja na fabričke postavke i ponovna instalacija aplikacije

Dodatni savjeti:

Uređaj na kojem gledate IPTV spojite na internet putem lan kabla. Ukoliko ste prinuđeni da koristite WiFi postavite modem (router) na mjesto gdje je u direktnom “vizuelnom” kontaktu sa uređajem na kojem gledate programe. Svaka prepreka može da utiče na kvalitet veze.

U slučaju da je mrežna linija prezasićena u postavkama vašeg routera promijenite “mrežni kanal”.

Ukoliko internet dobijate putem SIM kartice,  modem (router) postavite na mjesto gdje je najbolji prijem signala (pogledati “broj crtica” za trenutnu jačinu signala na routeru). Vrlo često mjesto na kojem router najljepše izgleda nije ono na kojem je prijem signala najbolji. :)

Koja su pravila?

Lista se može gledati istovremeno na jednom uređaju bez obzira na lokaciju. Javno dijeljenje liste je strogo zabranjeno, kao i gledanje na više uređaja istovremeno ukoliko niste doplatili dodatnu konekciju će biti registrovano od strane sistema i ista će biti blokirana bez mogućnosti ponovnog aktiviranja.

Šta je još potrebno znati?

Ako očekujete da će IPTV usluga funkcionisati besprijekorno i da baš nikada neće biti problema, jako ćete se razočarati. IPTV još dugo neće po kvaliteti i stabilnosti biti u rangu kablovske televizije. Onaj tko Vam tvrdi da IPTV funkcionira savršeno i da se neće događati problemi Vam ne govori istinu, a mi na takav način ne želimo započinjati suradnju.

Mi se sa druge strane trudimo da budemo što je moguće uslužniji, te budemo dostupni korisniku u što kraćem vremenu sa uputama za rješavanje kada dođe do problema ili određenog zastoja. Isto tako i da unapređujemo našu uslugu za što bolje iskustvo korisnika.

Nije nam cilj pod svaku cijenu prodati uslugu a da se korisnik razočara. Želimo da korisnik od samog starta zna što može očekivati, a to je trenutno  nesavršena usluga.

Prednosti IPTV su veliki broj programa kako stranih tako i domaćih, dostupnost na veoma velikom broju uređaja, nemate potrebu za nabavkom dodatne opreme u vidu satelitske antene da bi gledali vrhunske filmske i sportske programe, a u 80-90% slučajeva vam je dovoljan samo Smart TV.

Preporučujemo da uslugu testirate na mjesec dana, a nakon toga donesete odluku da li je ova usluga za Vas ili ne.

Važno:

TOP IPTV ne emituje niti jedan program sa svojih servera, mjesečna usluga se naplaćuje za podešavanje i korištenje EPG-a i LOGO-a, te podrška korisnicima prilikom instaliranja liste na uređaje

TOP IPTV nije odgovoran za promjenu programske šeme i ne može garantovati emitovanje pojedinih programa, te zadržava pravo izmjene programske šeme (gašenje ili ubacivanje novih programa).

Ukoliko dođe do prestanka sa radom IPTV- a, nemamo obavezu za povrat novca s obzirom da vi nemate ugovornu obavezu prema nama.

Hvala na razumijevanju, za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas na našoj facebook stranici, putem emaila ili skype-a.

Popularni postovi s ovog bloga

Cjenovnik

Kontakt informacije